Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]
Gem de scoruse si mere
PrinteazaGem de scoruse si mere din: scoruse, mere, zahar, vanilie.
- 500 g scoruşe
- 500 g mere
- 1000 g zahăr gelifiant 1:1
- 1 beţişor de vanilie
Mod de preparare:
Unele soiuri de scoruşe sunt amare.
Pentru a se tempera acest gust neplăcut, ele pot fi congelate sau murate în sobluţie slabă de oţet (oţet-apă 1:20).
Cele necoapte se aruncă, iar restul se curăţă de codiţe.
Se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu apă, apoi se pun la fiert până se înmoaie şi se scot la scurs.
Merele se taie cubuleţe şi se amestecă cu miezul păstăii de vanilie, cu zahărul şi cu scoruşele.
Se pune totul pe foc şi se lasă până începe să fiarbă, amestecând continuu, apoi se lasă să fiarbă 4 minute.
Se face proba, se toarnă fierbinte în borcane şi se pun capacele imediat.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Gem de caise cu levantica
Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]
Pofta buna!