Gem de scoruse si mere

Printeaza

Gem de scoruse si mere din: scoruse, mere, zahar, vanilie.

Ingrediente:Gem de scoruse si mere

  • 500 g scoruşe
  • 500 g mere
  • 1000 g zahăr gelifiant 1:1
  • 1 beţişor de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Unele soiuri de scoruşe sunt amare.

Pentru a se tempera acest gust neplăcut, ele pot fi congelate sau murate în sobluţie slabă de oţet (oţet-apă 1:20).

Cele necoapte se aruncă, iar restul se curăţă de codiţe.

Se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu apă, apoi se pun la fiert până se înmoaie şi se scot la scurs.

Merele se taie cubuleţe şi se amestecă cu miezul păstăii de vanilie, cu zahărul şi cu scoruşele.

Se pune totul pe foc şi se lasă până începe să fiarbă, amestecând continuu, apoi se lasă să fiarbă 4 minute.

Se face proba, se toarnă fierbinte în borcane şi se pun capacele imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat   Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]

Gem de caise cu levantica

Gem de caise cu levantica

Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi   Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.