Gem de smochine si prune

Printeaza

Gem de smochine si prune din: prune, miere, lamaie, smochine, agar-agar, amaretto.

 

Ingrediente:Gem_gustos_de_smochine

  • 1000 g prune
  • 300 g miere
  • 1 lămâie
  • 1000 g smochine proaspete
  • 2 linguri de agar-agar
  • 2 cl Amaretto

 

Mod de preparare:

Prunele şi smochinele se spală şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie prunele în două şi se curăţă de sâmburi, iar smochinele se curăţă de coajă.

Pulpa de la toate fructele se pune la fiert cu nişte apă şi, după ce s-a înmuiat, se pasează. Cât timp fructele sunt pe foc, agar-agar se amestecă într-o ceaşcă cu puţină apă şi cu sucul de lămâie.

Amestecul obţinut se toarnă peste fructe, se dă focul tare şi se dă în clocot, amestecând continuu, apoi se adaugă mierea şi se mai lasă 3 minute la fiert.

Se toarnă în borcane, se pun capacele şi se întorc câteva minute.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu smochine si ciocolata

Tort cu smochine si ciocolata

Tort cu smochine si ciocolata din: blat de tort cu cacao, frisca, smochine, zahar, apa, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: 1 blat de tort cu cacao 500 ml frişcă lichidă 200 g smochine Pentru sirop: 150 g zahăr 75 ml apă 1 fiolă esenţă de vanilie Pentru decor: 100 g ciocolată 200 ml friscă   […]

 

 

Reteta zilei: Gem de prune cu smochine

Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare. Ingrediente: 500gr smochine uscate 500gr prune proaspete 120gr stafide 1 ceapa rosie 540gr oțet de vin roșu 2 lingurite boia de ardei 420gr zahăr brun 1 varf cutit de sare Mod de preparare: […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/gem-smochine-prune html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.