Salată Waldorf cu Gălbiori din: mere, galbiori, nuci, telina, stafide, iaurt, suc de lamaie, sare, piper. Salata Waldorf, un clasic al gastronomiei, își reinventează eleganța și prospețimea prin adăugarea gălbiorilor. Această versiune modernă combină crocanța specifică a nucilor și mărului cu textura unică și aroma delicată a gălbiorilor proaspeți, oferind o experiență culinară rafinată și […]
Gem de smochine verzi
PrinteazaGem de smochine verzi din: smochine verzi, sare, apa, sare de lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg smochine verzi
- 1 kg zahăr
- 2 pahare apă
- 1 linguriţă sare de lămâie
Mod de preparare:
Gem de smochine verzi: Alegi smochinele, le speli în apă rece, apoi le fierbi în trei reprize a câte 6-7 minute, schimbând apa de fiecare dată, ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar din ele.
Intr-o strecurătoare pui smochinele să se scurgă bine, apoi le aşezi într-un vas şi adaugi zahărul şi 2 pahare apă.
Laşi la fiert până ce siropul se leagă. Când este aproape gata, adaugi 1 linguriţă sare de lămâie dizolvată în puţină apă caldă.
Când e gata pui gemul în borcane, le capsezi şi le pui în cămară.
Pofta buna!
Brisket la Cuptor cu Sos de Ceapă și Ciuperci
Brisket la Cuptor cu Sos de Ceapă și Ciuperci din: vita, ciuperci, ceapa, usturoi, supa, vin, pasta de tomate, ulei, sare, piper, cimbru, dafin. Brisket-ul, o bucată de carne cunoscută pentru textura sa densă și aromă intensă, când este preparată corect, se transformă într-o mâncare suculentă și reconfortantă, perfectă pentru orice masă în familie sau […]
Incoming search terms:
- dulceata de smochine verzi
- gem de smochine
- gem de smochine verzi