Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]
Gem de struguri cu dovleac
PrinteazaGem de struguri cu dovleac din: must de struguri albi, dovleac, miez de nuca, zahar, frunze de indrusaim.
- 1 l must de struguri albi
- 1 dovleac mic sau o felie de dovleac mai mare
- 1 mana de miez de nuca
- 500 g zahar
- 1 legatura de frunze de indrusaim
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă şi îl dai pe râzătoare.
Il amesteci apoi cu mustul proaspăt făcut, cu zahărul şi pui totul pe foc, într-o cratiţă cu pereţii mai groşi.
La final, adaugi o mână de nucă şi câteva frunze de indruşaim (legate sau într-un tifon), pentru aromă.
Gemul este gata când compoziţia se leagă.
Atunci scoţi legătura de frunze şi pui gemul în borcane incălzite din timp. Le laşi sub pături până a doua zi.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Gem de prune cu lamaie
Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]
Gem de zmeura cu ghimbir
Gem de zmeura cu ghimbir din: zmeura, miere, ghimbir. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zmeura. Se pregăteşte un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine şi se lasă să stea la macerat […]
Pofta buna!