Gem de struguri cu vin

Printeaza

Gem de struguri cu vin din: vin, struguri, zahar, lamaie, vanilie.

 

Ingrediente:

  • 600 ml vin alb
  • 150 g struguri fără sâmburi
  • 500 g zahăr gelifiant 2:1
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1/2 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Gem de struguri cu vin: Mai întâi se spală strugurii temeinic. lucrează fie cu struguri fără sâmburi, fie cu struguri cu sâmburi care se fierb apoi şi se strecoară.

recomandă, din punct de vedere cromatic, soiurile galben-verzui, eventual şi soiurile de masă, fără sâmburi, cu aromă de muscat.

Jumătatea de păstaie de vanilie se taie longitudinal şi i se scoate miezul; dacă se doreşte un gust de vanilie mai pronunţat, se poate folosi întreaga păstaie.

Toate ingredientele se amestecă într-o cratiţă mare şi se pun la fiert, amestecând continuu, apoi se lasă să fiarbă 4 minute la foc mare.

face proba şi se toarnă produsul în borcane, apoi se pun imediat capacele.

 

Pofta buna!

 

 

 

Limonadă cu Portocală și Pepene Roșu

În zilele toride de vară, nimic nu este mai răcoritor decât o limonadă rece, preparată cu fructe proaspete și suculente. Ingrediente: Pepene roșu (1 kg, curățat și tăiat cuburi): Pepenele roșu adaugă dulceață naturală și un gust revigorant, fiind ingredientul principal al acestei limonade. Portocale (3 bucăți, sucul proaspăt […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.