Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]
Gem de visine cu nuca
PrinteazaGem de visine cu nuca din: visine, zahar, miez de nuca, miere, unt, lamaie.
- 2 kg visine
- un kg zahar
- 30 g miez de nuca
- 2 linguri miere
- 25 g unt
- o lamaie
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, se scot sâmburii şi se lasă apoi se pun la fiert cu tot cu sucul lăsat şi cu miezul de nuca. Se lasa 15 minute.
In momentul în care fierb, se adaugă mierea şi se lasă să dea un clocot. Apoi se scoate miezul de nucă cu o spumieră şi se adaugă zahărul.
Se lasa sa fiarba 10 minute si se pun sucul de lamaie strecurat si untul. Se toarna gemul fierbinte in borcane care se pun apoi pe capac sa se raceasca.
Gem de visine cu nuca
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de visine cu anason
Gem de visine cu amaretto
Gem de visine cu amaretto din: visine, zahar, vanilie, amaretto. Ingrediente: 1000 g vişine 1000 g zahăr gelifiant 1:1 2 beţişoare de vanilie 4 cl amaretto Mod de preparare: Jumătate din vişinele pregătite se pasează cu mixerul sau cu blenderul de mână. Se adaugă la restul de vişine împreună cu miezul beţişorului de […]
Pofta buna!