Gem de zmeura si caise

Printeaza

Gem de zmeura si caise din: zmeura, zahar, caise.

Ingrediente:Gem de zmeura si caise

  • 2.5 kg zmeură
  • 2.5 kg zahăr
  • 1.5 kg caise fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Caisele se spală şi se gol-sesc de sâmburi.

Zmeura se pune într-o sită şi se spală sub jet de apă. Se pune la fiert, împreună cu caisele tăiate în patru.

Când caisele sunt aproape fierte, se adaugă zahărul. Se ia spuma de câte ori este nevoie.

Când gemul s-a legat, se toarnă în borcane sterilizate în cuptor.

Se ţin borcanele acoperite cu pături, până se răcesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.