Gem de zmeura cu zeama de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de gem cu: zmeura, zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 3 kg zmeură
- 2 kg zahăr
- zeama de la o lămâie mare
Mod de preparare:
Alegi zmeură bine coaptă, proaspătă, neterciuită, o cureţi de frunzuliţele scăpate, apoi o pui în strecurătoare şi o speli sub jet de apă, de praf şi de nisip.
Dacă zmeura nu va fi foarte proaspătă, se va terciui şi-şi va pierde sucul. Fructele spălate le pui într-o cratiţă emailată, alternând stratul de zmeură cu zahărul şi cu zeama de lămâie.
Laşi de seara până dimineaţa, ca să-şi lase zeamă. Apoi fierbi la foc tare ca să se lege siropul repede, până nu se terciuiesc fructele. Pui gemul fierbinte în borcane, pe care le aşezi în pături pentru a se răci treptat, la căldură.
Pofta buna!