Zacusca de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 kg ghebe 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 2 cepe sare zahăr (opţional) Mod de preparare: Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se procedează ca la zacusca […]
Zacusca cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper boabe foi de dafin Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi se […]
-2 kg de ghebe spalate
-400 ml de otet de 9 grade
-40 g sare
-20 g piper
-usturoi dupa gust.
Mod de preparare:
Ghebele sunt ciuperci de toamna care se maturizeaza la inceputul lunii octombrie si creasc mai ales în padurile de foioase. Fierbeti 3 litri de apa cu 200 ml de otet si când clocoteste adaugati ciupercile. Amestecati continuu cu o lingura de lemn si când lichidul incepe din nou sa fiarba, luati vasul la o parte si lasati-l acoperit 10 minute. Puneti apoi ciupercile într-un lighean cu apa rece si spalati-le foarte bine. Limpeziti-le în 2-3 ape reci, apoi puneti-le în alt vas cu putin usturoi. Separat fierbeti restul de 200 ml de otet cu 1/2 litru de apa, foi de dafin, sare si piper si când clocoteste turnati peste ciuperci. Lasati-le sa absoarba lichid si, peste o ora, puneti-le în borcane si legati-le cu celofan.
Hai sa va propun eu o reteta de ghebe marinate sa vedeti cum le fac eu:
Ingrediente pentru ghebe murate:
5 kg ciuperci (ghebe)
3 kg ceapa
1/2 l otet
1,5 l apa
2 linguri sare mare
100 ml ulei
3 linguri miere de albine
piper boabe
ienibahar boabe
foi de dafin,frunza de visin,
Mod de preparare ghebe murate:
Ciupercile le speli, le tai fasii, le fierbi 20 minute.Strecori, clatesti sub jet de apa.lasi la scurs.
Ceapa taiata juliene, o treci prin baitzul clocotit obtinut din :Otet, apa, sare, miere, ulei, condimente.
Asezi un strat de ciuperci, un strat de ceapa, pana umplii borcanul. Acoperi cu baitz clocotit, capsezi. Sterilizezi 40 minute,invelesti borcanele in paturi, lasi sa se raceasca treptat. Ies foarte bune si foarte gustoase,
nebunie sunt ciupercile murate 🙂 Pur si simplu nebunie
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Sa vedem ce-mi iese cu ghebele murate
Eu asa prepara ghebele murate:
-2 kg de ghebe spalate
-400 ml de otet de 9 grade
-40 g sare
-20 g piper
-usturoi dupa gust.
Mod de preparare:
Ghebele sunt ciuperci de toamna care se maturizeaza la inceputul lunii octombrie si creasc mai ales în padurile de foioase. Fierbeti 3 litri de apa cu 200 ml de otet si când clocoteste adaugati ciupercile. Amestecati continuu cu o lingura de lemn si când lichidul incepe din nou sa fiarba, luati vasul la o parte si lasati-l acoperit 10 minute. Puneti apoi ciupercile într-un lighean cu apa rece si spalati-le foarte bine. Limpeziti-le în 2-3 ape reci, apoi puneti-le în alt vas cu putin usturoi. Separat fierbeti restul de 200 ml de otet cu 1/2 litru de apa, foi de dafin, sare si piper si când clocoteste turnati peste ciuperci. Lasati-le sa absoarba lichid si, peste o ora, puneti-le în borcane si legati-le cu celofan.
Trebuie sa le incerc si eu
Delicioase ghebele murate
Hai sa va propun eu o reteta de ghebe marinate sa vedeti cum le fac eu:
Ingrediente pentru ghebe murate:
5 kg ciuperci (ghebe)
3 kg ceapa
1/2 l otet
1,5 l apa
2 linguri sare mare
100 ml ulei
3 linguri miere de albine
piper boabe
ienibahar boabe
foi de dafin,frunza de visin,
Mod de preparare ghebe murate:
Ciupercile le speli, le tai fasii, le fierbi 20 minute.Strecori, clatesti sub jet de apa.lasi la scurs.
Ceapa taiata juliene, o treci prin baitzul clocotit obtinut din :Otet, apa, sare, miere, ulei, condimente.
Asezi un strat de ciuperci, un strat de ceapa, pana umplii borcanul. Acoperi cu baitz clocotit, capsezi. Sterilizezi 40 minute,invelesti borcanele in paturi, lasi sa se raceasca treptat. Ies foarte bune si foarte gustoase,
Pofta buna!
Toate retetele de ciuperci murate sunt bune. Insa eu prefer sa le fac iuti, ca asa imi plac mie ciupercile murate
nebunie sunt ciupercile murate 🙂 Pur si simplu nebunie