Ghiudem cu vin din: vaca, chimen, usturoi, piper, osanza, slanina, mate de vaca, sare, vin. Ghiudem este un cârnat uscat și picant care este consumat din Balcani, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală.
Ghiudemul este format din carne tocată (de obicei carne de vită, dar carnea de porc sau de miel sunt folosite în unele rețete și carnea de cal în Kazahstan și Kârgâzstan), cu diverse condimente, inclusiv , chimen, sumac, usturoi, sare, și piper roșu, introduse într-un cârnat și sunt lasăte să se usuce timp de câteva săptămâni.
Acesta poate fi mai mult sau mai puțin picante; este destul de sărat și are un conținut ridicat de grăsimi.
Ingrediente:
2 kg carne vacă
chimen
usturoi
piper
500 g osânză
maţe de vacă
500 g slănină crudă
sare
0,5 litru vin vechi, tare
Mod de preparare:
Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi slănina numai la cuţit.
Se freacă bine tocătura cu sare, usturoi, si chimen, apoi se înmoaie-n vin.
Se umplu maţele, se leagă şi se pune ghiudemul la teasc, 1 zi, apoi la vânt, 3 zile, şi iar la teasc 1 zi apoi se lasă să se usuce, la rece, în cămară.
Ghiudem din: vaca, vier, chimen, usturoi, piper, osanza, slanina, mate de vaca, sare, vin. Poate te itnereseaza si Raţă cu ciuperci Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare Mod de preparare: Carnea se […]
Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita. Poate te intereseaza si Ghiudem Ingrediente: 10 kg carne de oaie (fără grăsime) 10 kg carne de vită 50 g boia iute 100 g sare 200 g piper 50 g cimbru 10-15 ardei iuţi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.