Ghiudem
PrinteazaGhiudem din: vaca, vier, chimen, usturoi, piper, osanza, slanina, mate de vaca, sare, vin.
Ghiudem este un cârnat uscat și picant care este consumat din Balcani, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală.
Ghiudemul este format din carne tocată (de obicei carne de vită, dar carnea de porc sau de miel sunt folosite în unele rețete și carnea de cal în Kazahstan și Kârgâzstan), cu diverse condimente, inclusiv , chimen, sumac, usturoi, sare, și piper roșu, introduse într-un cârnat și sunt lasăte să se usuce timp de câteva săptămâni.
Acesta poate fi mai mult sau mai puțin picante; este destul de sărat și are un conținut ridicat de grăsimi.
Poate te intereseaza si Raţă cu ciuperci
Ingrediente:
- 2 kg carne vacă
- 2 kg carne vier
- chimen
- usturoi
- piper
- 500 g osânză
- maţe de vacă
- 500 g slănină crudă
- sare
- 0,5 litru vin vechi, tare
Mod de preparare:
Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi slănina numai la cuţit.
Se freacă bine tocătura cu sare şi miroase, se înmoaie-n vin .
Se umplu maţele îndesat, se leagă şi se pune ghiudemul la teasc, 1 zi, apoi la vânt, 3 zile, şi iar la teasc 1 zi apoi se lasă să se usuce, la rece, în cămară, destul, până-i vine rândul
Prin excelenlă sudic, ghiudemul este un mezelic de ţuică, lângă o telemea şi o măslină, cu niscai icre .
Ghiudem
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ghiudem
Imi place ghiudemul mult