Ghiveci apetisant
PrinteazaGhiveci apetisant din: cartofi, ciuperci, conopida, ardei, morcov, ceapa, ulei, busuioc, patrunjel, pasta de tomate, sare, piper.
- 4 cartofi
- 4 ciuperci
- 1 conopidă mică
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- 1 vârf cuţit cu busuioc uscat
- pătrunjel verde
- 1 lingură pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi tai rondele sau după preferinţă. Ciupercile le tai bucăţi, iar dacă sunt-miri le laşi întregi. Conopida o desfaci bucheţele, o laşi în apă cu sare 10 minute, ardeii îi tai bucăţi mai mari şi morcovul îl dai prin răzătoarea mare.
Incingi uleiul, căleşti ceapa tăiată mărunt, adaugi morcovul şi laşi până se înmoaie puţin. Pui restul legumelor, acoperi cu apă şi laşi la fiert circa 15-20 de minute. Condimentezi cu sare, piper, busuioc şi adaugi pasta de tomate. Laşi pe foc până scade zeama.
Serveşti ghiveciul asezonat cu pătrunjel verde.
Pofta buna!