Ghiveci aromat de legume
PrinteazaGhiveci aromat de legume din: ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, rosii, conopida, varza, usturoi.
- 3 cepe
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 3 dovlecei
- 2 vinete
- 1 conopidă
- 1/2 varză tăiată fin
- 5 roşii moi
- 5-6 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele şi cartofii, le tai rondele, iar ceapa solzişori. Tai usturoiul mărunt. Vinetele şi dovleceii le speli bine, apoi le tai şi
Conopida o rupi bucheţele. Dai roşiile prin râzătoare.
Torni uleiul într-o cratită şi aşezi toate legumele, adaugi sare şi piper, amestec uşor şi le dai la cuptorul încins. Nu este nevoie de apă pentru că-şi vor lăsa ele lichid. Din când în când scoţi oala şi o mişti stânga-dreapta. Nu amesteci cu lingura, ca să nu rupi legumele.
Când intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scoţi şi presari pătrunjelul.
Pofta buna!