Ghiveci asiatic
PrinteazaO reteta de ghiveci asiatic din: ardei grasi, ceapa verde, morcovi, dovlecel, pulpa de ananas, usturoi, germeni de soia, carne de porc, ulei, miere si sos de soia.
- 2 ardei graşi roşii
- 4 cepe verzi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 400 g pulpă de ananas
- 2 căţei de usturoi
- 100 g germeni de soia
- 500 g carne de porc
- 2 linguri ulei
- 1 lingură miere
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Ardeii graşi se taie fâşii, ceapa verde se taie rondele. Morcovii se taie beţişoare. Se taie cuburi dovlecelul şi ananasul. Se toacă usturoiul. Se lasă să se scurgă germenii.
Se încinge uleiul în wok: se prăjeşte carnea cca 3 min. Se adaugă legumele, germenii şi usturoiul şi se mai prăjesc 2 min.
Se adaugă ceapa verde, ananasul, mierea, puţină apă şi sosul de soia. Se mai fierb cca 4 min, amestecând.
Ghiveci asiatic
Poftă bună!