Ghiveci cu boabe de fasole
PrinteazaO reteta de ghiveci cu boabe de fasole din: fasole rosie, fasole alba, busuioc, praz, dovlecel, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, otet balsamic, pasta harissa, cimbru, sare si piper.
- 2 consere de boabe de fasole rosie (420 ml)
- 2 conserve de boabe de fasole alba (420 ml)
- 1/2 legatura de busuioc
- 4 fire de praz
- 1 dovecel (200 g)
- 2 caei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 conserva rosii decojite (850 ml)
- 500 ml de supa de legume
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 lingurite de harissa (pasta picanta de ardei)
- cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Boabele de fasole se lasă să se scurgă. Se taie fâşii frunzele de busuioc. Prazul se taie rondele. Se curăţă dovlecelui şi se taie în două pe lung, apoi se taie felii.
Se toacă usturoiul şi se căleşte. Se adaugă prazul şi dovleceii şi se mai prăjesc cca 4 min.
Se adaugă boabele de fasole şi roşiile decojite din conservă şi se lasă să se înăbuşe împreună. Se toarnă supa; se adaugă fâşii de busuioc, oţet balsamic şi harissa.
Se lasă lasă să fiarbă la foc moale cca 7 min.; se adaugă cimbrul, sare şi piper. Se ornează cu restul de busuioc.
Ghiveci cu boabe de fasole
Pofta buna!