Ghiveci ca la bunica
PrinteazaO reteta delicioasa de ghiveci ca la bunica din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, frunze de dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper si ulei.
- 500 g carne de porc
- 2-3 cartofi mari
- 200 g bacon (slăninuţă)
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 2 ardei graşi verzi
- 1-2 frunze de dafin
- 3- 4 căţei de usturoi
- 3-4 ciuperci
- boia
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie carnea bucăţele şi legumele la fel, bucăţi mai mari. Căleşte puţin cea¬pa, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe şi un praf de sare. Adaugă carnea şi baconul tăiat fâşii subţiri.
Lasă-le pe foc, împreună, câteva minute, amestecând din când în când, ca să se rumenească pe toate părţile. Adaugă boiaua şi piper după gust şi mai lasă 2 minute. Transferă totul într-o formă termotezistentă, adaugă celelalte legume, foaia de dafin şi apă cât să le acopere.
Dă totul la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Din când în când, mişcă puţin tava, să nu se prindă. Dacă e nevoie, mai adaugă apă. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Serveşte cu verdeaţă tocată: pătrunjel, busuioc sau chiar mentă.
Ghiveci ca la bunica
Pofta buna!