Ghiveci ca la bunica

Printeaza

O reteta delicioasa de ghiveci ca la bunica din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, frunze de dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Ghiveci ca la bunica

  • 500 g carne de porc
  • 2-3 cartofi mari
  • 200 g bacon (slăninuţă)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1-2 frunze de dafin
  • 3- 4 căţei de usturoi
  • 3-4 ciuperci
  • boia
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie carnea bucăţele şi legumele la fel, bucăţi mai mari. Căleşte puţin cea¬pa, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe şi un praf de sare. Adaugă carnea şi baconul tăiat fâşii subţiri.

Lasă-le pe foc, împreună, câteva minute, amestecând din când în când, ca să se rumenească pe toate părţile. Adaugă boiaua şi piper după gust şi mai lasă 2 minute. Transferă totul într-o formă termotezistentă, adaugă celelalte legume, foaia de dafin şi apă cât să le acopere.

Dă totul la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Din când în când, mişcă puţin tava, să nu se prindă. Dacă e nevoie, mai adaugă apă. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Serveşte cu verdeaţă tocată: pătrunjel, busuioc sau chiar mentă.

Ghiveci ca la bunica

Ghiveci ca la bunica

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.