Ghiveci calugaresc cu vin

Printeaza

Ghiveci calugaresc cu vin din: cartofi, ceapa, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, mazare, fasole pastai, ardei gras, dovlecel, rosii, vanata, ulei, bulion, marar, patrunjel, sare, piper, vin.

Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 200 g mazare verde boabe
  • 200 g fasole verde pastai
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 vanata
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 50 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Ghiveci calugaresc cu vin: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie rondele, iar legumele, curăţate şi spălate, se taie în cuburi mai mărişoare.

Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul încins, apoi se adaugă zarzavatul şi Cartofii, iar după ce acestea s-au pătruns, se adaugă şi celelalte legume, în afară de roşii, mazăre şi fasole.

Se stinge cu bulionul dizolvat în puţină apă călduţă, se amestecă bine şi se mută toate acestea într-o tavă, în care se adaugă feliile de roşii, mazărea, păstăile de fasole rupte în bucăţele şi verdeaţa, tocată mărunt.

Se presară sare şi piper după gust, se toarnă vinul şi se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de o jumătate de oră. Se serveşte după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.