Ghiveci cu carne de pasăre

Printeaza

Ghiveci cu carne de pasăre

Ingrediente:

  • 1/2 carne de pasare
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 1 mana pastai de fasole verde
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 vanata
  • 2-3 ardei grasi
  • 1 felie de varza alba
  • 1 conopida
  • 6-7 rosii
  • 160 ml ulei
  • frunze de patrunjel si telina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ghiveci cu carne de pasăre: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul şi ţelina, le tai apoi rondele şi le căleşti pe toate 3-4 minute, în tot uleiul, la foc mic, amestecând mereu.

Adaugi carnea tăiată bucăţi, torni apă fierbinte cât să le cuprindă, pui o linguriţă de sare şi laşi să fiarbă.

Când dă în clocot, pui păstăile de fasole verde rupte în 2-3 bucăţi şi varza tăiată fideluţă. Lasi să fiarbă acoperit până se înmoaie toate legumele şi adaugi apă dacă scade sosul.

Când carnea este fiartă, adaugi ardeiul felii subţiri, dovlecelul tăiat cubuleţe, vânătă tăiată bucăţele şi pre­sată bine ca să se scurgă de zeamă.

Laşi să fiarbă şi după 30 de minute pui roşiile tăiate felii, conopida desfăcută în bucheţele, un vârf de cuţit de piper şi apă.

Mai fierbi totul acoperit la foc mic sau dai ta cup­tor, la foc potrivit, tot acoperite circa 20 de minute.

Le laşi apoi să mai fiarbă încă 10 minute ca să mai scadă sosul. Presari pătrunjelul tocat şi frunzele de ţelină tocate şi e gata.

Este un deliciu!

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.