Ghiveci cu carne de vacă
PrinteazaGhiveci cu carne de vacă
- 750 g carne grasă
- 3 linguri untură
- 1 pătrunjel
- 1 morcov
- 2 ardei graşi
- 1 vînătă
- 1 dovlecel
- 1 mînă de bame
- 1 mînă de fasole verde
- 1 mînă de fasole grasă
- 1 mînă de fasole ţuvără,
- 250 g mazăre
- 1 conopidă mică
- 2 cepe mari
- 3 cartofi
- 1 ţelină mică
- 5-6 roşii mari
- 2 căţei de usturoi
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi potrivit de mari, se prăjeşte în untură pînă începe să se rumenească, se adaugă sare şi apă călduţă cît să cuprindă carnea.
Se lasă să fiarbă la foc mic,acoperit, o oră, o orăşi jumătate. În acest timp se pregăteşte zarzavatul. Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi nu prea mari.
Se aşază zarzavatul peste carne, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe tăiate felii verdeaţa şi sarea.
Se lasă să dea cîteva clocote, apoi se pune la cuptor, scuturînd cratiţa din cînd în cînd, ca să nu se prindă de fund. Se lasă pînă scade zeama cu totul.
Pofta buna!