Ghiveci cu dovleac
PrinteazaGhiveci cu dovleac din: ulei de masline, ardei grasi, cartofi, dovleac, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, mozzarella, mazare, suc de lamaie, busuioc, sare, piper.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 ardei grasi
- 2 cartofi dulci
- 1 dovleac mic de placinta
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 300 g rosii cherry
- 200 g mozzarella
- 100 g mazare mange tout
- suc de lamaie
- cateva fire de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata dovleacul si se taie pulpa bucăţi. Se unge cu ulei o tigaie de fontă. Se aşază înăuntru ardeiul gras curăţat şi tăiat bucăţi, cartofii dulci decojiţi şi tăiaţi bucăţi şi dovleacul. Se adaugă usturoiul tocat, ceapa tăiată felii şi roşiile tăiate jumătăţi, urmate de sare, piper şi busuioc tocat.
Se acoperă cu un şi se coace în cuptorul încins la 150 °C cca 2 ore. Se adaugă la legume bucăţele de mozzarella şi păstăi de mazăre mange-tout tocate; se acoperă din nou vasul şi se mai călesc cca 30 min. până ce se topeşte brânza.
La final se adaugă suc de lămâie şi frunze de busuioc, după gust. Preparatul se serveşte cu paste.
Ghiveci cu dovleac
Pofta buna!