Ghiveci cu orez si carne de vita
PrinteazaGhiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vita, orez, ceapa, ardei, patrunel, marar, morcovi, cartofi, sare, piper.
- 500 g rasol de vită
- 150 g orez
- 2-3 cepe (verzi)
- ardei graşi roşii
- pătrunjel şi mărar verde
- 2 morcovi
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aşezi în vasul roman sau într-un vas de iena un strat de cartofi tăiaţi cubuleţe, un strat de carne de vită, puţin morcov, o ceapă, puţin ardei, sare şi piper. Reiei ordinea, dar invers, aşa încât cartofii să fie deasupra.
Adaugi apoi circa 500 ml apă. Aşezi capacul şi laşi vasul la cuptor o oră, la foc maxim.
După o oră ridici capacul, amesteci şi presari verdeaţa. Mai laşi 10 minute la cuptor, la foc maxim şi este gata.
Ghiveci cu orez si carne de vita
Poftă bună!