Ghiveci cu vinete coapte

Printeaza

Ghiveci cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei gras, gogosar, ulei, usturoi, rosii cherry, conopida, patrunjel, telina, sare, cimbru, foi de dafin.

Ingrediente:muraturi

  • 5 kg vinete
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ardei gras galben si verde
  • 1 kg gogosar
  • 1 l ulei
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 4 kg rosii cherry
  • 1 conopida mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura telina
  • sare
  • cimbru
  • 10 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Tai în rondele 3-4 vinete si le presari cu sare. Coci vinetele rămase, le decojeşti şi le laşi să se scurgă pe un tocător din lemn. Coci de asemenea ardeii şi gogoşarii, apoi îi cureţi de coajă, cotoare şi seminţe, fără să foloseşti Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti 10 minute în ulei.

Adaugi usturoiul curăţat, tăiat mărunt şi rondelele de vinete, în prealabil spălate. Aşezi într-o cratiţă, în straturi, vinetele călite cu ceapă, ardeii, gogoşarii, vinetele coapte, conopida ruptă în bucheţele, roşiile tăiate în sferturi, cu sare şi condimente printre ele.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, până când legumele se coc, iar ghiveciul mai scade. Inspre final adaugi verdeaţa tocată. Pui ghiveciul în borcane de 800 ml, pe care le închizi ermetic, cu capace noi şi le sterilizezi la bain-marie, timp de 30 de minute. Laşi borcanele să se răcească între pături, până a doua zi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.