Ghiveci cu vinete, dovlecel si conopida
PrinteazaGhiveci cu vinete, dovlecel si conopida din: ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, vinete, rosii, conopida, usturoi, ulei, sare, piper, pătrunjel.
Ingrediente:
- 3 cepe
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 3 dovlecei
- 2 vinete
- 1 conopidă
- 5 roşii moi
- 5-6 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele şi cartofii şi le tai rondele, iar ceapa solzişori. Tai usturoiul mărunt. Vinetele şi dovleceii le speli bine, apoi le tai şi pe ele rondele.
Conopida o rupi bucheţele. Dai roşiile prin râzătoare. Torni uleiul într-o cratită şi aşezi toate legumele, dai cu sare şi piper, amesteci uşor şi le bagi la cuptorul încins.
Nu este nevoie de apă pentru că-şi vor lăsa ele lichid. Din când în când, scoţi oala şi o mişti stânga-dreapta.
Nu amesteci cu lingura ca să nu rupi legtimele. Când intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scoţi şi presari pătrunjelul.
Pofta buna!
Imi place ghiveciul asta