Ghiveci de iarna cu carne de porc
PrinteazaGhiveci de iarna cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei, dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper, ulei, verdeata.
- 500 g carne de porc
- 2-3 cartofi mari
- 200 g bacon (slăninuţă)
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 2 ardei graşi verzi
- 1-2 frunze de dafin
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 ciuperci
- boia
- sare
- piper
- ulei
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Taie carnea şi legumele în bucăţi mai mari. Intr-o tigaie, căleşte puţin ceapa, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe şi un praf de sare. Adaugă carnea şi baconul tăiat în fâşii subţiri.
Lasă-le pe foc împreună câteva minute, amestecând din când în când, ca să se rumenească pe toate părţile. Adaugă boiaua şi piper după gust şi mai lasă 2 minute. Transferă totul într-o formă termorezistentă, adaugă celelalte legume, foaia de dafin şi apă cât să le acopere.
Dă totul la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Din când în când, mişcă puţin tava, să nu se prindă.
Dacă e nevoie, mai adaugă apă. Potriveşte gustul de sare şi piper. Serveşte cu verdeaţă tocată: pătrunjel, busuioc sau chiar mentă.
Ghiveci de iarna cu carne de porc
Pofta buna!