Ghiveci de iarnă

Printeaza

Ghiveci de iarnă

Ingrediente:Ghiveci de iarnă

  • o varză acră
  • un borcan cu fasole verde conservată
  • o ţelină
  • un păstârnac
  • un borcan de mazăre conser­vată
  • 6 cartofi
  • 4 morcovi
  • două cepe mari
  • fasole boabe fiartă
  • un pahar cu ulei
  • bulion de roşii
  • cimbru
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se pune varza în apă rece pentru o oră, după care se scurge, se toacă fâşii subţiri şi se pune într-o cratiţă mare cu uleiul. Când varza s-a înmuiat se pun peste ea morcovii, ţelina, păstârnacul şi cepele, toate curăţate şi tăiate felii mari.

Se lasă să fiarbă acoperite cu o cană cu apă caldă un sfert de oră, după care se pun cartofii tăiaţi cuburi mici, bulionul de roşii sau roşii din con­servă, puţină sare şi cimbru.

Se acoperă cratiţa şi se lasă legumele să fiarbă înă­buşit jumătate de oră.

Cratiţa cu ghiveci se decorează cu boabe de fasole albă fiartă separat, se pun boabe de piper şi se lasă în cuptorul fierbinte pentru trei sferturi de oră.

Dacă nu mai are sos, ghi­veciul se pune în cuptor cu o cană cu apă caldă şi se lasă să scadă. Se ser­veşte cald sau rece, cu pâine de casă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.