Ghiveci de laptuci

Printeaza

Ghiveci de laptuci din: ceapa, laptuci, morcovi, mazare, cartofi, ulei, sare, mirodenii.

Ingrediente:Ghiveci de laptuci

  • 2 cepe mai mari
  • 6 inimi de lăptucă
  • 4 morcovi potriviţi
  • 1/2 kg mazăre boabe fiartă (sau conservă)
  • 3-4 cartofi potriviţi
  • 3-4 linguri ulei (sau unt)
  • sare
  • opţional: mirodenii (busuioc, maghiran, cimbrişor etc.)

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se taie fideluţă, apoi se rumeneşte într-o tigaie cu ulei (unt) fierbinte. Când s-a rumenit, se adaugă lăptucile şi se pune sarea.

Se lasă apoi vasul acoperit la foc mic şi lăptucile fierb încet, fără apă. Când lăptucile s-au muiat bine, lăsându-şi toată apa, se adaugă morcovii daţi prin răzătoarea mare (sau tăiaţi în feliuţe fine).

Se mai lasă la foc domol cam 3 ore. Se adaugă în final mazărea fiartă şi cartofii tăiaţi în cubuleţe mai mici.

Se mai ţine cam 1/2 oră la foc şi apoi ghiveciul poate fi servit cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.