Ghiveci de laptuci
PrinteazaGhiveci de laptuci din: ceapa, laptuci, morcovi, mazare, cartofi, ulei, sare, mirodenii.
- 2 cepe mai mari
- 6 inimi de lăptucă
- 4 morcovi potriviţi
- 1/2 kg mazăre boabe fiartă (sau conservă)
- 3-4 cartofi potriviţi
- 3-4 linguri ulei (sau unt)
- sare
- opţional: mirodenii (busuioc, maghiran, cimbrişor etc.)
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie fideluţă, apoi se rumeneşte într-o tigaie cu ulei (unt) fierbinte. Când s-a rumenit, se adaugă lăptucile şi se pune sarea.
Se lasă apoi vasul acoperit la foc mic şi lăptucile fierb încet, fără apă. Când lăptucile s-au muiat bine, lăsându-şi toată apa, se adaugă morcovii daţi prin răzătoarea mare (sau tăiaţi în feliuţe fine).
Se mai lasă la foc domol cam 3 ore. Se adaugă în final mazărea fiartă şi cartofii tăiaţi în cubuleţe mai mici.
Se mai ţine cam 1/2 oră la foc şi apoi ghiveciul poate fi servit cald.
Pofta buna!