Ghiveci de legume aromate cu usturoi
PrinteazaGhiveci de legume cu usturoi din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ardei, morcov, usturoi, ulei, sare, piper.
- 2 vinete
- 4 dovlecei
- 5-6 roşii
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă, se taie cuburi, se presară cu sare şi se lasă 10 minute. Ceapa se taie mărunt, iar celelalte legume se taie cuburi. Se pun toate legumele într-un vas de cuptor, se adaugă usturoiul şi vinetele, se presară cu sare şi piper.
Se toarnă uleiul, se amestecă bine şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat fin şi presărat deasupra.
Pofta buna!