Ghiveci de legume cu carne de vita
PrinteazaGhiveci de legume cu carne de vita din: dovlecei, vinete, ardei, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, carne de vita, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 4 ardei
- 3 morcovi
- 2-3 cepe
- 1 kg roşii
- 3-4 căţei de usturoi
- 400 g carne de vită
- sare
- piper
- 40 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preprare:
Pui uleiul într-o cratiţă de teflon, îl laşi să se încălzească la foc mic şi adaugi carnea de vită, tăiată felii subţiri.
Căleşti pentru început carnea şi adaugi treptat ceapa tăiată solzişori şi ardeii tăiaţi rondele. Stropeşti apoi cu apă călduţă şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Adaugi morcovii tăiaţi rondele, dovleceii şi usturoiul. Laşi să se înăbuşe la foc mic, ca să nu se ardă şi, din când în când, îi stropeşti cu apă călduţă.
Separat, cureţi vinetele de coajă, condimentezi cu sare şi le căleşti în puţin ulei. Le pui apoi în sită şHaşi să se scurgă. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi.
Piureul de roşii şi vinetele le adaugi în cratiţă cu celelalte legume, condimentezi cu sare şi piper şi le laşi să stea la cuptor. Serveşti ghiveciul ornat cu pătrunjel proaspăt.
Ghiveci de legume cu carne de vita
Pofta buna!