Ghiveci de legume cu dafin
PrinteazaGhiveci de legume cu dafin din: ceapa, vanata, cartofi, fasole, gulie, morcovi, mazare, telina, pastarnac, rosii, patrunjel, sare, piper, dafin, ulei.
- 1 ceapă mare
- 1 vânătă mijlocie
- 3 cartofi mici
- 150 g fasole verde
- 1 gulie
- 3 morcovi
- 150 g mazăre
- 1 ţelină mare
- 1 rădăcină de păstârnac
- 800 g roşii
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 5-6 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le tai astfel: morcovii, păstârnacul, vânata şi cartofii în rondele groase de 1 cm, telina, fasolea şi gulia în bastonaşe groase de 1 cm, ceapa solzişori, iar roşiile mărunt.
Presari vânata cu putină sare, iar după 10 minute, treci prin jet de apă rece cubuleţele de vânătă.
Inăbuşi ceapa în uleiul încins, apoi adaugi legumele şi le fierbi la foc mic, 20-30 de minute. Adaugi roşiile decojite, sare, piper şi foi de dafin şi introduci vasul în cuptorul încins, pentru 40 de minute.
Serveşti ghiveciul cald, prasarat cu pătrunjel verde fin tocat.
Pofta buna!