Ghiveci de legume cu dafin

Printeaza

Ghiveci de legume cu dafin din: ceapa, vanata, cartofi, fasole, gulie, morcovi, mazare, telina, pastarnac, rosii, patrunjel, sare, piper, dafin, ulei.

Ingrediente:ghiveci_de_legume_cu_dafin

  • 1 ceapă mare
  • 1 vânătă mijlocie
  • 3 cartofi mici
  • 150 g fasole verde
  • 1 gulie
  • 3 morcovi
  • 150 g mazăre
  • 1 ţelină mare
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 800 g roşii
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 5-6 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le tai astfel: morcovii, păstârnacul, vânata şi cartofii în rondele groase de 1 cm, telina, fasolea şi gulia în bastonaşe groase de 1 cm, ceapa solzişori, iar roşiile mărunt.

Presari vânata cu putină sare, iar după 10 minute, treci prin jet de apă rece cubuleţele de vânătă.

Inăbuşi ceapa în uleiul încins, apoi adaugi legumele şi le fierbi la foc mic, 20-30 de minute. Adaugi roşiile decojite, sare, piper şi foi de dafin şi introduci vasul în cuptorul încins, pentru 40 de minute.

Serveşti ghiveciul cald, prasarat cu pătrunjel verde fin tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.