Ghiveci de legume cu mere
PrinteazaGhiveci de legume cu mere
- câte o farfurie cu vârf de ceapă tăiată peştişori
- ardei gogoşari tăiaţi
- vinete tăiate rondele
- morcovi tăiaţi rondele
- fasole verde păstăi
- dovlecei
- 3 mere creţeşti
- 4 linguriţe zahăr
- 5 kg roşii
- 1 kg ulei
- pătrunjel
- piper
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Speli roşiile şi le pui la fiert, când au fiert, le strecori şi le pui să fiarbă în vasul în care faci ghiveciul. Prăjeşti ceapa în ulei, apoi tot acolo adaugi toate zarzavaturile de mai sus.
Morcovul şi fasolea le fierbi înainte pe jumătate. După ce au fiert pe jumătate, le pui în bulionul de roşii şi le laşi să fiarbă.
Adaugi şi pătrunjelul, merele, foile de dafin, piperul şi zahărul. Când sunt toate fierte pui ghiveciul fierbinte în farfuri.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ghiveci-de-legume-cu-mere html