Ghiveci de legume
PrinteazaGhiveci de legume
- 1,200 kg cartofi
- 300 g morcovi
- 200 g pătrunjel
- 300 g ţelină
- 300 g varză dulce (sau acră, ţinută 6 ore în apă)
- 300 g fasole verde conservată
- 300 g mazăre verde conservată
- 800 g roşii în bulion
- 300 g ceapă
- 150 ml ulei
- 30 g usturoi
- 1 fir de cimbru
- sare
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii, pătrunjelul şi ţelina le tai rondele şi le căleşti în ulei.
Amesteci cu zarzavatul de supă, adaugi varza tăiată fideluţă, fasolea şi mazărea, pui sare şi le mai căleşti împreună câteva minute.
Ungi o tavă de cuptor cu ulei şi torni legumele în tavă. Din bulion, mujdei de usturoi, cimbru şi ceapă prepari un sos pe care îl torni peste legume, apoi tava o dai la cuptor.
Când ghiveciul este aproape gata, aşezi deasupra roşiile scoase din bulion şi mai laşi la cuptor timp de 10-15 minute.
Pofta buna!