Ghiveci de plătică şi măsline
PrinteazaGhiveci de plătică şi măsline
- 1 kg de plătică (2 peşti)
- condimente
- 1 mână de fasole păstăi
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 ceapă mărişoară
- 15-20 măsline
- verdeaţă
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi peştele aşa.
Cureţi toate legumele, ceapa o tai mărunt, ţelina şi morcovul le tai bastonaşe şi rondele, iar fasolea o rupi în bucăţi mai mici.
Pui toate legumele să se înăbuşe în ulei şi puţină apă. După ce s-au făcut pe jumătate, pui 2 linguri de condiment, amesteci şi răstorni într-un vas care merge la cuptor.
Pui măslinele şi bucăţile de peşte, apă până la jumătatea vasului şi dai ghiveciul la cuptor. In 15 minute şi peştele e gata, scoţi vasul şi presari verdeaţa.
Ghiveci de plătică şi măsline
Poftă bună!