Ghiveci de rosii
PrinteazaGhiveci de rosii
- ceapa
- rosii si ardei
- putin usturoi
- sare
- piper
- ulei pentru calit ceapa
Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita, se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare inca un minut dupa care se adauga ardeiul.
Se caleste citeva minute si apoi se adauga rosiile taiate. Se lasa pina incepe sa clocoteasca. Atunci se reduce focul si se lasa sa se gateasca in continuare la foc mai mic, invirtind din cind in cind.
Mincarea este gata cind aproape tot lichidul s-a redus. Acum se adauga sarea si piperul. Se poate pune acest ghiveci si in borcane pentru iarna (ca si zacusca).
Se poate servi ca si aperitiv cu piine sau piine prajita data cu usturoi, dar daca este facut mai lichid, se poate servi peste fripturi.
Pofta buna!