Ghiveci de toamna cu gogosari
PrinteazaGhiveci de toamna cu gogosari din: ceapa, morcovi, ardei, gogosari, rosii, ulei, sare, orez, bulion, conservant.
- 500 g ceapa
- 700 g morcovi
- 1 kg ardei
- 2,5 kg gogosari
- 3 kg rosii decojite
- 650 ml ulei
- sare
- 400 g orez fiert separat
- 400 ml bulion
- conservant
Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Căleşti ceapa tăiată rondele sau peştişori, morcovii rondele, ardeii şi gogoşarii tăiaţi fâşii, iar când sunt ga£», adaugi roşiile decojite şi sarea. Laşi să fiarbă toţii, între timp, speli orezul, apoi îl fierbi şi adaugi peste el bulionul.
Pui orezul peste legume şi laşi să mai fiarbă puţin, după care adaugi conservantul. Cand ghiveciul s-a răcit, îl pui în borcane, pe care le închei cu capac. Le sterilizezi la bain-marin.
Pofta buna!