Ghiveci de varza rosie cu piept de rata
PrinteazaGhiveci de varza rosie cu piept de rata din: piept de rata, sare, piper, varza rosie, ceapa, supa, napi, cimbru, mar, scortisoara, otet de mere.
- 400 g piept de raţă
- sare
- piper
- 750 g varză roşie
- 1 ceapă
- 700 l supă de legume
- 700 g napi
- 2 crenguţe de cimbru
- 1 măr
- scorţişoară măcinată
- 2 linguri oţet de mere
Mod de preparare:
Pieptul de raţă îl speli, îl ştergi, iar pielea o crestezi în formă de romburi. Incingi o tigaie termorezistentă, fără să pui ulei.
Prăjeşti pieptul de raţă 4-5 minute, mai întâi pe partea cu pielea, apoi 2-3 minute pe partea fără piele. Condimentezi cu sare şi piper.
Pui deoparte 2-3 linguri de grăsime din tigaie. Rumeneşti raţa la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 15 minute.
Cureţi varza roşie şi o tai în sferturi, o cureţi de cotor, după care o tai fâşii. Tai ceapa peştişori. Intr-o oală încingi grăsimea pusă deoparte şi căleşti ceapa, timp de 5 minute. Adaugi apoi varza roşie, supa şi 600 ml apă.
Laşi amestecul să dea în clocot şi să fiarbă 25-30 de minute, la foc mic. Cureţi napii şi îi tai felii subţiri, iar după 20 de minute îi pui în oală.
Alegi frunzuliţe de cimbru de pe tulpini şi le speli. Tai mărul în sferturi şi îl cureţi de seminţe, apoi îl tai felii subţiri.
Adaugi mărul şi cimbrul, cu 5 minute înainte ca ghiveciul să fie gata. Asezonezi cu sare, piper, scorţişoară si otet.
Pofta buna!