Ghiveci delicios de toamna
PrinteazaO reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi, ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde, zahar, sare, piper.
- 2 vinete
- 2 gogoşari
- 1 cartof potrivit
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras verde
- 10 măsline verzi fără sâmburi
- 1 ţelinămică
- 2 roşii
- 3 lingiri ulei
- pătrunjel verde
- 50 ml vin alb
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie vinetele cuburi, se pudrează cu sare şi se lasă 20 de minute să se scurgă de sucul amar. Se clătesc sub jet de apă rece şi se scurg într-o strecurătoare.
Se călesc vinetele, într-o tigaie de teflon cu puţin ulei, se adaugă gogoşarii tăiaţi fâşii, cartoful, ţelina şi ardeiul gras cuburi, roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt, ceapa felii subţiri şi măslinele.
Se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, se adaugă vinul în care s-a dizolvat zahărul şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se serveşte cald sau rece, garnisit cu pătrunjel verde tocat şi cu ardei iute.
Pofta buna!