Ghiveci din Banat
PrinteazaGhiveci din Banat din: dovlecel, ceapa, conopida, rosii, ardei, vanata, oua, cascaval ras, smantana, sunca de Praga sau jambon, sare, piper, ulei, pesmet.
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 1 conopidă mică
- 5 roşii mări
- 2 ardei graşi
- 1 vânătă
- 2 ouă
- 150 g caşcaval ras
- 300 ml smântână
- 200 g şuncă de Praga sau jambon
- sare
- piper
- ulei
- pesmet
Mod de preparare:
Tai dovlecelul şi vânătă rondele, ardeiul fâşii, la fel şi şunca, conopida bucheţele, ceapa peştişori, lei o tavă termorezistentă, o ungi cu ulei, presari pesmet şi pui un rând de dovlecei, aşezi bucheţele de conopidă, ardei, ceapa, jambon, vinete.
Repeţi iar deasupra pui roşiile. Intr-un bol baţi bine ouăle cu caşcavalul şi smântână, condimentezi cu sare şi piper măcinat şi torni deasupra.
Dai tava la cuptorul încălzit la 180°C, cam o oră. Este foarte bună atât caldă, cât şi rece.
Pofta buna!