Ghiveci din ceapa cu rozmarin
PrinteazaCoaceţi în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi amestecaţi-l bine cu ceapa.
Turnaţi peste ingrediente 200 ml ulei de măsline şi 2-3 linguri de oţet de mere. Amestecaţi ingredientele şi lăsaţi vasul peste noapte în loc răcoros. A doua zi puneţi-le în borcane. Adăugaţi în fiecare borcan un strat de 2 degete de ulei, deasupra ingredientelor.
Inchideţi borcanele cu capace şi sterilizaţi-le la bain-marie. Ghiveciul se potriveşte cu carne de pui şi peşte.
Ghiveci din ceapa cu rozmarin
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din ghiveci sa vad cum ti-a iesit 🙂