Ghiveci de dovleac si vinete
PrinteazaO reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare taiata in 8
- 12 stiuleti de porumb pitic
- 1/2 dovleac placintar mare sau 1 dovleac mic, aproximativ 600 g, curatat de coaja, taiat in patru pe lungime, curatat de seminte si taiat pe diagonala in felii de 2,5 cm
- 1 vanata taiata in doua pe lungime si apoi pe diagonala in felii de 2,5 cm
- 1 ardei rosu curatat de seminte si taiat in bucati de 1 cm
- 125 ml vin alb sec
- 450 ml supa de legume cu continut redus de sodiu
- piper dupa gust
pentru topping:
- 2 linguri migdale maruntite
- 1 catel de usturoi tocat fin
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 5 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă termorezistentă. Se adaugă ceapa şi ştiuleţii de porumb pitic şi se prăjesc la foc potrivit 5 minute, amestecând. Se încinge cuptorul la 180°C (poziţia 4).
Se adaugă feliile de dovleac şi se amestecă bine cu uleiul, apoi se adaugă vânătă şi ardeiul roşu. Se acoperă şi se lasă la prăjit la foc potrivit-mic, întorcând legumele de două ori, timp de 10 minute sau până când legumele capătă o nuanţă aurie. Se toarnă vinul şi se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă supa. Se dă într-un clocot şi se presară piper după gust. Se acoperă cratiţa şi se dă la cuptor 30 de minute.
Intre timp, se prepară toppingul. Se încinge grătarul din cuptor la maximum. Se pun migdalele mărunţite pe o tavă şi se prăjesc sub grătar până când devin aurii. Se urmăresc în permanenţă şi se agită tava din când în când pentru ca migdalele să fie prăjite uniform. Se pun într-un castronel şi se amestecă cu celelalte ingrediente pentru topping.
Se serveşte ca garnitură sau ca mâncare principală.
Ghiveci de dovleac si vinete
Pofta buna!