Ghiveci de dovlecei cu ardei iute
PrinteazaGhiveci de dovlecei cu ardei iute din: dovlecei, ardei, ceapa, rosii, ulei, verdeata, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 kg dovlecei
- 1 kg ardei graşi
- 500 g ceapă albă
- 2 kg roşii
- 500 ml ulei
- mărar
- pătrunjel
- 1 ramură de cimbru
- sare
- piper
- ardei iute
Mod de preparare:
Ghiveci de dovlecei cu ardei iute: Curăţă şi taie dovleceii, presară o jumătate de linguriţă cu sare şi lasă-i 30 de minute să iasă din ei apa. Pune tot untdelemnul într-o cratiţă, căleşte vreme de trei minute ceapa tăiată julien, apoi adaugă ardeii graşi feliaţi.
Opăreşte roşiile, decojeşte-le de pieliţă şi taie-le cubuleţe. Adaugă-le în cratiţă împreună cu dovleceii din strecurătoare (nestorşi), mărarul şi pătrunjelul, o rămurică de cimbru, foarte puţină sare şi piper proaspăt măcinat.
Dacă-ţi place mâncarea mai picantă, adaugă o jumătate de ardei iute tocat mărunt.
4 Lasă să dea într-un clocot, apoi mai ţine pe foc 20-30 de minute, până se înmoaie puţin dovleceii şi ghiveciul are suficientă zeamă (nu trebuie să adaugi apă deloc).
la cratiţa de pe foc.
Pofta buna!