Ghiveci de dovlecei cu ardei iute

Printeaza

Ghiveci de dovlecei cu ardei iute din: dovlecei, ardei, ceapa, rosii, ulei, verdeata, ardei iute, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ardei graşi
  • 500 g ceapă albă
  • 2 kg roşii
  • 500 ml ulei
  • mărar
  • pătrunjel
  • 1 ramură de cimbru
  • sare
  • piper
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Ghiveci de dovlecei cu ardei iute: Curăţă şi taie dovleceii, presară o jumătate de linguriţă cu sare şi lasă-i 30 de minute să iasă din ei apa. Pune tot untdelemnul într-o cratiţă, căleşte vreme de trei minute ceapa tăiată julien, apoi adaugă ardeii graşi feliaţi.

Opăreşte roşiile, decojeşte-le de pieliţă şi taie-le cubuleţe. Adaugă-le în cratiţă împreună cu dovleceii din strecurătoare (nestorşi), mărarul şi pătrunjelul, o rămurică de cimbru, foarte puţină sare şi piper proaspăt măcinat.

Dacă-ţi place mâncarea mai picantă, adaugă o jumătate de ardei iute tocat mărunt.

4 Lasă să dea într-un clocot, apoi mai ţine pe foc 20-30 de minute, până se înmoaie puţin dovleceii şi ghiveciul are suficientă zeamă (nu trebuie să adaugi apă deloc).

la cratiţa de pe foc.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.