Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 cepe roșii 2 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 morcovi 2 dovlecei 500 ml supă de legume 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de quinoa […]
Ghiveci de dovlecei – Ghiveci pentru iarna
PrinteazaGhiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei gras, ceapa, rosii, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 kg dovlecei
- 700 g ardei gras
- 500 g ceapă
- 2 kg roşii curăţate de coajă
- 500 ml ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe îi tai cubuleţe, îi pui într-un lighean şi presari o lingură de sare.
Ii laşi 30 de minute să-şi lase zeama. într-o cratiţă în care ai pus tot uleiul căleşti 10 minute la foc mic ceapa tăiată felii subţiri.
Adaugi ardeii tăiaţi julien, amesteci puţin, apoi pui dovleceii scurşi de zeamă, roşiile tăiate felii, frunzele de mărar şi pătrunjel tocate mărunt, o ramură mică de cimbru, 1 linguriţă piper măcinat şi sare după gust.
Amesteci şi fierbi totul circa 30 de minute după ce a dat în clocot.
Pui ghiveciul în borcane, le capsezi şi le sterilizezi la bain-marie 20 de minute din momentul când a început apa să fiarbă.
Le lasi să se răcească în cratită.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci de legume cu quinoa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ghiveci din bostanei
- ghiveci cu dovlecei