Ghiveci de dovlecei
PrinteazaGhiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute.
- 3 kg dovlecei
- 1 kg ardei grasi
- 500 g ceapa alba
- 2 kg rosii
- 50 ml ulei
- marar
- patrunjel
- 1 ramura de cimbru
- sare
- piper
- ardei iute
Mod de preparare:
Curăţă şi taie dovleceii, presară o jumătate de linguriţă cu sare şi lasă-i 30 de minute să iasă din ei apa.
Pune tot untdelemnul intr-o cratita, caleste vreme de trei minute ceapa taiata julien, apoi adauga ardeii grasi feliati.
Opăreşte roşiile, decojeşte- le de pieliţă şi taie-le cubuleţe. Adaugă-leîn cratiţă împreună cu dovleceii din strecurătoare (nestorşi), mărarul şi pătrunjelul, o rămurică de cimbru, foarte puţină sare şi piper proaspăt măcinat.
Dacă-ţi place mâncarea mai picantă, adaugă o jumătate de ardei iute tocat mărunt.
Lasă să dea într-un clocot, apoi mai ţine pe foc 20-30 de minute, pana se inmoaie putin dovleceii si ghiveciul ardei suficienta zeama (nu trebuie sa adaugi apa deloc). Ia cratiţa de pe foc şi umple borcanele.
Leagă-le cu celofan şi sterilizează-le 60 de minute. Lasă să se răcească acoperite şi pune-le în cămară abia a doua zi.
Ghiveci de dovlecei
Pofta buna!