Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete

Printeaza

Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete din: dovlecei, vinete, ardei gras galben şi roşu, pulpa de rosii la conserva, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper.

Ghiveci_frantuzesc_cu_dovlecei_si_vinete

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 1 ardei gras galben şi unul roşu
  • 400 g pulpa de rosii la conserva
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • puţin cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vânătă şi dovleceii se taie rondele, iar ardeii se taie fâşii. Ceapa, curăţată şi spălată, se toacă mărunt. Intr-o tigaie cu ulei încins se rumenesc întâi ardeii, apoi rondelele de vânătă, dovleceii şi ceapa.

Se asază legumele intercalate, într-un vas de cuptor. Deasupra se pune pulpa de roşii si se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se dă vasul la cuptor pentru 20 de minute, se scoate şi se pune usturoiul, se presară cimbrul si se mai lasă 10 minute la cuptor.

Ghiveci frantuzesc cu dovlecei si vinete

Ghiveci_frantuzesc_cu_dovlecei_si_vinete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.