Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei

Printeaza

Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei din: morcovi, legaturi de patrunjel, fasole verde, dovlecei, gogosari, ceapa alba, ardei grasi, ulei, sare.

retete

Ingredinte:

  • 10 morcovi
  • 10 legaturi de patrunjel
  • 1 kg. fasole verde
  • 8-10 vinete
  • 2 dovlecei
  • 10 gogosari
  • 5 kg. rosii
  • 15 cepe albe
  • 25 ardei grasi
  • 1 litru ulei
  • sare

 

Mod de preparare

Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore.

Ceapa se caleste in ulei, apoi se taie rosiile felii si, dupa ce s-a calit ceapa, se asaza zarzavatul stors intr-o cratita mai mare; un rind zarzavat, unul de rosii taiate si ceapa calita  printre ele, apoi deasupra inca putin ulei si se da la foc, se mai misca cratita usor sa nu se
prinda de ea, se fierbe cca 2 ore.

Se ia de la foc, se asaza in borcane nu prea pline, se pune putin ulei deasupra, se fierb in din nou 1/2 ora.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci de vinete si dovlecei

 

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.