Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin Mod de […]
Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei
PrinteazaGhiveci de gogosari, ceapa si dovlecei din: morcovi, legaturi de patrunjel, fasole verde, dovlecei, gogosari, ceapa alba, ardei grasi, ulei, sare.
Ingredinte:
- 10 morcovi
- 10 legaturi de patrunjel
- 1 kg. fasole verde
- 8-10 vinete
- 2 dovlecei
- 10 gogosari
- 5 kg. rosii
- 15 cepe albe
- 25 ardei grasi
- 1 litru ulei
- sare
Mod de preparare
Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se taie rosiile felii si, dupa ce s-a calit ceapa, se asaza zarzavatul stors intr-o cratita mai mare; un rind zarzavat, unul de rosii taiate si ceapa calita printre ele, apoi deasupra inca putin ulei si se da la foc, se mai misca cratita usor sa nu se
prinda de ea, se fierbe cca 2 ore.
Se ia de la foc, se asaza in borcane nu prea pline, se pune putin ulei deasupra, se fierb in din nou 1/2 ora.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci de vinete si dovlecei
Ghiveci de legume la cuptor
Pofta buna!