Steak de Struț cu Sos de Zmeură și Ghimbir: O rețetă de steak de struț, acompaniat de un sos rafinat de zmeură și ghimbir. Combinația neașteptată de arome face din acest fel de mâncare alegerea perfectă pentru o cină specială sau un eveniment festiv. Ingrediente Carne de struț: 4 fileuri de aproximativ 200 g fiecare, […]
Ghiveci de iarna cu carne de porc
PrinteazaGhiveci de iarna cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei, dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper, ulei, verdeata.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 2-3 cartofi mari
- 200 g bacon (slăninuţă)
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 2 ardei graşi verzi
- 1-2 frunze de dafin
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 ciuperci
- boia
- sare
- piper
- ulei
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Taie carnea şi legumele în bucăţi mai mari. Intr-o tigaie, căleşte puţin ceapa, împreună cu usturoiul tăiat feliuţe şi un praf de sare. Adaugă carnea şi baconul tăiat în fâşii subţiri.
Lasă-le pe foc împreună câteva minute, amestecând din când în când, ca să se rumenească pe toate părţile.
Adaugă boiaua şi piper după gust şi mai lasă 2 minute. Transferă totul într-o formă termorezistentă, adaugă celelalte legume, foaia de dafin şi apă cât să le acopere.
Dă totul la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Din când în când, mişcă puţin tava, să nu se prindă.
Dacă e nevoie, mai adaugă apă. Potriveşte gustul de sare şi piper. Serveşte cu verdeaţă tocată: pătrunjel, busuioc sau chiar mentă.
Ghiveci de iarna cu carne de porc
Pofta buna!
Tocană de Ciuperci Champignon cu Smântână
Tocană de Ciuperci Champignon cu Smântână. Transformați o cină obișnuită într-un festin cu această tocană de ciuperci Champignon cu smântână, un fel de mâncare cremos și confortabil, perfect pentru zilele răcoroase. Acest preparat este ideal ca fel principal vegetarien sau ca garnitură alături de carne. Pregătire: 10 minute Gătit: 20 minute Total: 30 minute Ingrediente […]