Ghiveci de legume cu carne
PrinteazaGhiveci de legume cu carne din: carne de vita sau porc, dovlecei, cartofi, ceapa, usturoi, varza, vanata, ardei rgasi, morcovi, rosii, marar, patrunjel, sare, piper, ulei de masline.
Poate te intereseaza si:
- 500g carne de vită sau de porc
- 300 g dovlecei
- 6-8 cartofi
- 2 cepe mari
- 3 căţei de usturoi
- 1 varză mică
- 1 vânătă potrivită
- 2 ardei graşi
- 2 morcovi
- 8 roşii potrivite
- mărar, pătrunjel
- sare, piper
- 50 ml ulei de măsline
Preparare:
Se spală carnea, se scurge şi se taie cubuleţe. Se pune într-un vas cu ulei încins şi se căleşte. Separat se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi se taie dupa cum doriti.
Se pun peste carnea fiartă în următoarea ordine: ceapa şi chiar se lasă la rumenit până capătă şi ea culoarea arămie, ardeiul, vânătă, morcovii, ardeii, dovleceii şi cartofii.
Se pune sare şi piper după gust şi se lasă la fiert punându-se două polonice de apă caldă, aproximativ 30 minute până se fierb.
Intre timp se pregătesc roşiile, se spală cu apă caldă, se decojesc, se dau pe râzâtoarea deasă şi se pun peste ghiveci lăsându-le pe foc să scadă la jumătate, aproximativ 20 minute.
Se adaugă verdeaţa tăiată mărunt şi se serveşte fierbinte cu crutoane.
Ghiveci de legume cu carne
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ghiveci de legume cu carne
- ghiveci de legume cu carne de porc
O sa incerc ghiveciul asta, dar cu carne de vita, mi se pare mai bun, chiar daca fierbi mai mult la el
A fost bun ghiveciul asta?