Ghiveci de legume in dovleac
PrinteazaGhiveci de legume in dovleac din: dovleac, ceafa de vitel, cartofi, dovlecei, ardei grasi, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 1 dovleac (2-2,5 kg)
- 700 g ceafa de vitel
- 2 cartofi
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi rosii
- 2 cepe
- patrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală dovleacul şi taie-i un capac generos. Cu atenţie să nu te tai, scoate seminţele şi pulpa. Umple-l cu apă, adaugă o linguriţă rasă cu sare, pune-i capacul şi dă-l la cuptor, aşezat într-o tavă, o jumătate de oră sau până ce coaja se înmoaie puţin, dar se menţine fermă.
Intre timp, căleşte ceapa în 3-4 linguri cu ulei încins. Adaugă carnea tăiată în cubuleţe şi rumeneşte-o. Când s-a înmuiat, pune cartofii şi dovleceii tăiaţi în cuburi, toarnă puţină apă, acoperă şi lasă să fiarbă la foc domol. Când e aproape gata, adaugă ardeii tăiaţi, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare şi piper după gust. Lasă totul să dea într-un clocot.
Umple dovleacul şi dă-l la cuptor o oră. Serveşte alături de o salată de sezon şi un pahar cu vin.
Ghiveci de legume in dovleac
Pofta buna!
Degeaba in pui in dovleac, nu reprezinta nimic …