Ghiveci de legume cu perisoare
PrinteazaGhiveci de legume cu perisoare din: carne de porc, fasole, mazare, rosii, faina, ulei, conopida, morcovi, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g carne tocată amestec
- 200 g fasole verde
- 200 g mazăre
- 500 g rosii
- 50 g făină
- 100 ml ulei
- 1 conopidă mică
- 2 morcovi
- 3 cepe roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, fasolea şi morcovii în bastonaşe, iar conopida în bucheţele.
Păstrezi pentru perişoare o ceapă, iar restul o pui la ghiveci. Pui la fiert în apă uşor sărată conopida, fasolea, morcovii şi mazărea.
Incingi într-o cratiţă uleiul, căleşti ceapa tocată şi adaugi legumele fierte. Decojeşti roşiile, le tai în felii şi le pui peste legume.
Potriveşti de sare şi piper, presari 1/2 legătură pătrunjel tocat şi iei cratiţa de pe foc.
Amesteci carnea tocată, ceapa, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Formezi mici perişoare, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti.
Serveşti ghiveciul de legume împreună cu perişoarele fierbinţi.
Ghiveci de legume cu perisoare
Pofta buna!