Ghiveci de legume cu quinoa

Printeaza

Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 2 cepe roșii
  • 2 ardei grași (roșii sau galbeni)
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 500 ml supă de legume
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană de quinoa
  • Sare și piper după gust
  • Ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru)
  • Ierburi proaspete și felii de lămâie pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Începe prin pregătirea legumelor. Taie 2 cepe roșii și 2 ardei grași în bucăți potrivite. Curăță și taie în cuburi 2 morcovi și 2 dovlecei.

Într-o oală mare, încinge 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă.

Adaugă morcovii și ardeii și gătește-le timp de 5-7 minute, amestecând din când în când. Pune dovleceii și continuă să gătești încă 3-4 minute.

Toarnă 500 ml de supă de legume în oală și aduceți amestecul la fierbere. Reduți focul și lasă să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când legumele sunt fragede.

În timp ce ghiveciul fierbe, pregătește quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

După ce legumele sunt fierte, adaugă quinoa gătită în oală și amestecă bine.

Condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice preferate, cum ar fi busuiocul, oregano sau cimbrul.

Continuă să gătești ghiveciul de legume cu quinoa timp de încă 5 minute pentru a se integra aromele.

Servește ghiveciul de legume cu quinoa cald, garnisit cu ierburi proaspete și cu o felie de lămâie pentru un plus de prospețime.

Ghiveci de legume cu quinoa

 

Informații nutriționale aproximative:

  • Calorii: Aproximativ 250 de calorii pe porție
  • Carbohidrați: Aproximativ 40 de grame pe porție
  • Proteine: Aproximativ 8 grame pe porție
  • Grăsimi: Aproximativ 7 grame pe porție

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ghiveci sarbesc cu fasole verde

Ghiveci taranesc de legume

Ghiveci taranesc de legume din: legume si zarzavaturi, ulei, sare. Ingrediente: toate tipurile de legume şi zarzavaturi de sezon disponibile (ceapă, morcov, vinete, ardei, cartofi, ţelină, păstârnac, pătrunjel, roşii, praz, capere etc.) 0,1 I ulei sare   Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Se prăjesc apoi separat, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.