Ghiveci de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de ghiveci de legume din: morcovi, vanata, telina, ardei grasi, cartofi, fasole verde, rosii, ulei, pasta de tomate, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Ghiveci de legume

  • 2 morcovi
  • 1 vânătă mare
  • 1 ţelină
  • 2 ardei graşi sau capia
  • 3 cartofi
  • 100 g mazăre
  • 150g fasole verde
  • 5-6 roşii mari bine coapte
  • 70ml ulei
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, spălaţi-le, apoi tocaţi mărunt ceapa; morcovii şi ţelină, tăiaţi-leîn cubuleţe, iar vânătă, ardeiul gras şi cartofii, tăiaţi- le în bucăţi mai mari. Roşiile opăriţi-le, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi- le mărunt. Căliţi într-o cratiţă, în ulei, ceapa tocată, apoi adăugaţi cubuleţele de ţelină şi morcov.

Căliţi toate acestea 4-5 minute, după care puneţi în cratiţă ardeiul gras, mazărea, fasolea verde, vânătă, cartofii, roşiile tocate şi pasta de tomate, diluată în 250 ml supă de legume sau apă. Potriviţi de sare şi piper, amestecaţi şi puneţi cratiţa la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Serviţi ghiveciul cald sau rece, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.